Sećanja - Partizanov fudbalski ples usred Hrvatske! (video)

Izvor: Sportske.net, 04.Avg.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanja - Partizanov fudbalski ples usred Hrvatske! (video)

Navijači Partizana se sigurno sećaju ove utakmice, bilo je to jedno od najupečatljivijih Partizanovih gostovanja na evro-sceni.

Pre tačno 16 godina, ekipa Partizana bila je na velikom iskušenju na evro-sceni, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Rival crno-belima bila je hrvatska Rijeka, a Partizan je te večeri bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pod dodatnim pritiskom, ali i dodatno motivisan da se prikaže u najboljem svetlu, imajući u vidu dobro poznati debakl od Kroacije u Zagrebu, par godina ranije (0-5).

Beograđani su prvi meč pred svojim navijačima dobili sa 3-1, pa su uoči revanša i oni i Riječani imali čemu da se nadaju i bilo je jasno da nas očekuje zanimljiv dvoboj na Kantridi.

Naravno, intertesovanje u Hrvatskoj za gostovanje Partizana bilo je veliko, očekivali su tamošnji ljubitelji fudbala da će Rijeka ponoviti uspeh ''Kroacije', ali ovoga puta su crno-beli pokazali koliko zaista vrede.

Predvođeni trenerom Miodragom Ješićem, koji je svoje igrače pre meča poslao na zagrevanje baš ispred tribine sa najvatrenijim navijalima domaćeg tima, crno-beli su odigrali hrabro, organizovano i kao posledica takve igre, Partizan je na kraju slavio sa ubedljivih 3:0!

Mateja Kežman je već posle sedam minuta igre doveo crno-bele u vođstvo, a kada je Vlada Ivić, jedanaest minuta kasnije, duplirao prednost crno-belih, postalo je jasno ko ide dalje.

Do kraja, crno-beli su trijumf učinili još ubedljivijim, a konačnih 3-0 postavio je Mateja Kežman, svojim drugim golom u 82. minutu meča.

Partizan se plasirao u sledeće kolo, ali tamo je naleteo na snažnu ekipu Spartaka iz Moskve, koja je slavila sa 2-0 u Moskvi i 3-1 u Humskoj.

Golove iz Rijeke, tog 4. avgusta 1999. godine, možete da vidite u priloženom snimku, a ovo su bile postave obeju ekipa na ovoj utakmici:


Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.