Mihajlović: Zasluženo, moglo je i ubedljivije

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2013, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Zasluženo, moglo je i ubedljivije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je posle večerašnje pobede u Novom Sadu nad Škotskom od 2:0 da je njegova ekipa zasluženo trijumfovala i da je moglo da bude i ubedljivije.

"Momci su pokazali da treba verovati u njih, iako je teren bio težak i nije bio najbolji za naš način igranja. Pokušali smo da loptu držimo na zemlji, kratke pasove. Mislim da smo zasluženo pobedili i moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je da bude ubedljivije. Posle poraza od Hrvatske, ovo je bila teška utakmica, ali su momci uradili ono što sam tražio od njih", rekao je Mihajlović za RTS posle pobede od 2:0 u Novom Sadu.

Selektor Srbije je kazao da je ipak zadovoljan i rezultatom i igrom protiv Škotske.

"Škotska igra tako, preskače vezni red, sve na dugu loptu. Mi smo u prvom poluvremenu imali dve-tri šanse kada smo mogli da damo gol. Tražio sam da budemo strpljivi. Bez obzira na rezultat, zadovoljan sam igrom, bili smo dobri i pokazali da smo bolji od Škotske", kazao je Mihajlović.

On je ocenio i da u dosadašnjem delu kvalifikacijama nijedna reprezentacija nije nadigrala njegovu.

"U ovim kvalifikacijama nismo naišli ni na jednu reprezentaciju koja nas je nadigrala, ali imamo bodova koliko imamo...trebalo je da imamo mnogo više. Momci treba da nastave ovako da igraju, naša ekipa neće imati problem da li će se kvalifikovati u budućnosti", ocenio je Mihajlović.

On je rekao da će Srbija ići na pobede u svim utakmicama do kraja kvalifikacija kako bi igrači dobili na samopouzdanju i iskustvu.

"Ako ne odemo na Svetsko prvenstvo, najviše će nama biti žao. Imamo još četiri utakmice do kraja kvalifikacija i odradićemo ih profesionalno. Hoćemo da uzmemo što više bodova jer nam je potrebno samopouzdanje i iskustvo kako bismo bili bolji u narednim kvalifikacijama", rekao je selektor "orlova".

On je pohvalio pubilu u Novom sadu i istakao da su navijači Škotske, kojih je na stadionu "Karađorđe" bilo oko hiljadu i po, pokazali kako se voli svoja zemlja.

"Navijači Škotske pokazali su kako se voli svoja zemlja. Došlo je njih 1.500, očistili teren, skupili novac za Dečije selo i to je za primer. Naša publika nas je bodrila i dokazala kako se poštuju ovi momci, čime je zaslužila da ponovo vidi reprezentaciju Srbije u ovom kvalifikacionom ciklusu", naveo je Mihajlović.

Selektor Škotske Gordon Strahan ocenio je da je njegov tim igrao protiv izuzetno dobro pripremljenih i jakih igrača, koji su vrhunski fudbaleri.

"Igrali smo protiv vrhunskih fudbalera, izuzetno dobro fizički pripremljenih i jakih igrača. Oba tima su igrala hrabro, a moja ekipa je prilično mlada. Nastupili smo s nekoliko debitanata i najveći problem je bio što mnogi igrači ne igraju standardno u svojim klubovima. Trebalo bi da Škotska podigne nivo igre kako bismo počeli najzad i da pobeđujemo, ali to u ovom trenutku nije moguće i to treba očekivati u budućnosti", rekao je Strahan.

On je kao jedan od razloga poraza naveo to što njegovi vezni fudbaleri nikada nisu igrali zajedno i dodao da mu je poseban problem pravilo to što Čarli Adam nije bio maksimalno spreman za meč sa Srbijom.

Srbija će u sledećoj utakmici gostovati Belgiji, 7. juna u Briselu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Još nas niko nije nadigrao u ovih šest mečeva

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Mar.2013

Selektor Srbije Siniša Mihajlović je bio zadovoljan i igrom i rezultatom protiv Škotske u Novom Sadu:. (FOTO: N. Negovanović). – Momci su pokazali da mogu da igraju, iako je teren bio prilično težak. Pokušali smo do kraja da držimo loptu na zemlji i pasovima u prazan prostor da stvaramo šanse....

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.