Zrenjaninski fantomi prekinuli štrajk glađu

Izvor: B92, 25.Maj.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjaninski "fantomi" prekinuli štrajk glađu

Zrenjanin -- Aktivisti Pokreta ujedinjenih fatoma (PUF) - Milan Pernat i Miljan Čičić, obustavljaju štrajk glađu zbog zdravstvenih problema.

Protest su započeli u ponedeljak, 20. maja zbog problema ispravne vode za piće u Zrenjaninu.

Jednom od njih, Miljanu Čičiću sinoć je pozlilo i prevežen je u zrenjaninsku bolnicu.

Pernat je rekao da je Čičiću zbog lošeg zdravstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanja strogo zabranjeno da nastavi štrajk glađu, otpušten je na kućno lečenje, a da će u znak solidarnosti i on obustaviti štrajk.

Najavio je da će u ponedeljak održati konferenciju za novinare na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu. Njih dvojica zahtevali su postavljanje cisterni sa zdravom pijaćom vodom, kao i informaciju o tome kada će novoizgrađeno postrojenje za prečišćavanje vode početi da radi.

Juče, u petak 24. maja, odazvali su se pozivu gradonačelnika Zrenajnina i došli na razgovor, ali nisu bili zadovoljni ishodom jer im je, kako navode, odgovoreno ono što su znali - da će voda za piće iz novog postrojenja biti puštena u toku juna.

Na zahtev da se postave cisterne u gradu rečeno im je da je to nemoguće i da bi i ta voda bila neispravna za piće, kao i da štrajk glađu ne rešava problem pijaće vode u gradu.

Zbog nedozvoljene količine arsena, voda iz gradskog vodovoda zabranjena je za piće od 2004. godine.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.