Izvor: Radio 021, 28.Okt.2020, 10:35

Za jedan dan u Novom Sadu 73 novozaraženih koronom

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je u Vojvodini u poslednja 24 časa registrovano više od 130 zaraženih, što je za jednu trećinu više u odnosu na prethodni dan, a najviše inficiranih je Novom Sadu - 73, za kojim slede Zrenjanin i Pančevo.

U Kliničkom centru Vojvodine leči se 30 pacijenata i niko od njih nije priključen na respirator, rekao je Gojković za RTS i upozorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da epidemijska situacija u Srbiji iz nepovoljne prelazi u izuzetno nepovoljnu.

"Iako se bolnice se pune sporijim tempom nego u prethodnom periodu, treba da budemo ozbiljno zabrinuti", rekao je Gojković i naveo da je situcija u okruženju i Evropi potpuno van kontrole i da se svi moraju maskimalno truditi da poštuju ono je naučeno u proteklih šest meseci.

Podsetimo da je Institut za javno zdravlje Vojvodine juče objavio nove podatke o epidemiološkoj situaciji u Novom Sadu i Vojvodini. Prema podacima ove zdravstvene ustanove, u Novom Sadu je u proteklih nedelju dana udvostručen broj obolelih od korone i juče ih je bilo 246.

Institut je situaciju u Novom Sadu ocenio kao nepovoljnu, sa tendencijom pogoršanja. O tome više OVDE.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gojković: Zauzdavanje epidemije zavisi isključivo od građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković napominje da zauzdavanje epidemije zavisi isključivo od građana, ukazujući da svaki zaraženi može da prenese infekciju na dve do tri osobe. Pored Beograda, koji je najveće žarište u Srbiji, i u Vojvodini raste broj inficiranih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.