Predstavljene ID kartice u školi Žarko Zrenjanin

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljene ID kartice u školi Žarko Zrenjanin

Identifikacione kartice za učenike prvi put uvedene u Srbiji predstavljene su danas u Osnovoj školi "Žarko Zrenjanin", a održana je i prezentacija rada video nadzora.

Na prikazu rada sistema za identifikaciju učenika, demonstriran je prolazak jednog odeljenja kroz kapiju škole uz korišćenje ID kartica.

Gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da grad Novi Sad krupnim koracima ide napred po pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bezbednosti dece u školama i da je prvi grad u Srbiji koji je oformio Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama. "Kao jedan od rezultata rada tog tima, kroz saradnju sa Gradskom upravom za obrazovanje, danas postoji montiran sistem nadzora, odnosno kontrole ulaska učenika u OŠ Žarko Zrenjanin. Grad je ove godine izdvojio 10 miliona dinara za uvođenje takvog sistema u novosadske škole", rekao je Vučević.

On je istakao da analize pokazuju da u većini incidenata u školama bezbednost ne ugrožavaju učenici te škole, već osobe koje dolaze spolja i prouzrokuju nasilje i da je u cilju sprečavanja takvih pojava uveden sistem kontrole boravka učenika u školama.

Direktor OŠ "Žarko Zrenjanin" Žarko Mušicki je kazao da je podrška Saveta roditelja za uvođenje navedenog sistema bila jednoglasna, istakavši da je to prvi u nizu koraka koji su planirani u cilju poboljšanja bezbednosti učenika.

Do kraja godine 10 osnovnih i 10 srednjih škola biće uključeno u ovaj projekat. Na taj način jedino učenici tih škola moći će da ulaze u škole, čime će se povećati bezbednost dece u školama.

ID kartice osim OŠ Žarko Zrenjanin, dobiće Đorđe Natošević, Desanka Maksimović, škola u Budisavi, Veterniku, Futogu, i druge, a što se tiče srednjih škola, kartice će se prvo uvesti u školu Isidora Sekulić, Elektrotehničku školu, Mileva Marić Ajnštajn, Građevinsku školu i drugih do deset škola ove godine.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.