Košarkaši Radničkog produžili niz pobeda

Izvor: KGsport.info, 25.Nov.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Radničkog produžili niz pobeda

Novi trijumf upisali su košarkaši Radničkog u Drugoj muškoj ligi Srbije. Kragujevčani su u okviru 9. kola na parketu hale „Jezero“ savladali zrenjaninski Proleter Naftagas rezultatom 87:66 (19:18, 27:17, 18:16, 23:15).
Četa Igora Todorovića bila je u konstantnom vođstvu tokom svih četrdeset minuta susreta, ali je otpor gostiju slomljen tek krajem treće i početkom četvrte deonice.
Radnički je >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << odlično otvorio utakmicu, poveo sa 8:2, a ubrzo je stigao i do dvocifrene prednosti (19:9). Međutim, usledio je odgovor Zrenjaninaca u finišu uvodne deonice u vidu serije 9:0 za 19:18 posle prvih deset minuta igre.
Novi zalet Kragujevčani prave početkom druge četvrtine, tako da nakon serije pogođenih šuteva za tri poena izbijaju na maksimalnih „plus 12“ – 32:20. Ovo vođstvo domaćin je zadržao do odlaska na odmor, da bi se početkom treće deonice ekipa Proletera probudila i primakla na samo pet poena zaostatka (48:43).
Ipak, dalje Zrenjaninci nisu mogli. Radnički je čuvao rezultatsku prednost koja se kretala u opsegu od pet do devet poena, da bi u poslednjem minutu treće četvrtine poenima Nikole Kostića i Đorđa Milosavljevića ponovo stvorio dvocifrenu zalihu (64:51).
Ovu seriju Kragujevčani su produžili i na početku poslednje četvrtine, došavši do „plus 19“ (70:51), pa je tada bilo jasno da je otpor iskusne zrenjaninske ekipe, za ovu priliku oslabljene neigranjem Stefana Atanackovića i Nedeljka Panića, bio faktički slomljen. Uzalud su Zrenjaninci pokušavali da se primaknu na jednocifren zaostatak, pošto je domaća ekipa sigurno rutinirala utakmicu do kraja i upisala svoj novi prvenstveni trijumf.
U pobedničkom timu još jednu sjajnu partiju pružio je Đorđe Milosavljević ostvarivši tripl-dabl učinak  – 22 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Stefan Rosić upisao je 12 poena, a Lazar Marković i Nikola Kostić (9 asistencija) po 11.
Kod Zrenjaninaca prednjačio je Aleksandar Petrović sa 19 poena i 7 skokova, Slobodan Lalić je ubacio poen manje uz 10 uhvaćenih lopti i 8 asistencija, dok je kapiten Petar Lambić utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 12 skokova.
Posle devet odigranih kola košarkaši Radničkog zauzimaju šesto mesto na tabeli Druge muške lige Srbije sa skorom 5-4 i 14 osvojenih bodova.
U idućem, desetom kolu Kragujevčane očekuje gostovanje lideru Kolubari LA 2003 u Lazarevcu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkašima Radničkog samo set u Požarevcu

Izvor: KGsport.info, 25.Nov.2018

I na svom petom gostovanju u Super ligi Srbije ove sezone odbojkaši Radničkog pretrpeli su poraz. Ovoga puta Kragujevčane je nadigrao Mladi radnik u Požarevcu sa 3:1 (25:23, 23:25, 25:15, 25:16), u meču 10. kola.. Izabranici Bojana Dimitrijevića su samo u prva dva seta pružili dostojan otpor inspirisanom...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.