Izvor: NaDlanu.com, 09.Feb.2014, 14:53 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Švajcarske kocke: Poslastica spremna za 20 minuta
Čokolada sa mlevenim keksom i orasima... Savršena kombinacija!
Bezbednost poslastica i kremova sa jajima postiže se obaveznom termičkom obradom. Jedna od najčešćih namirnica koja uzrokuje pojavu salmonele su torte i kolači u kojima se koriste nekuvana jaja.Sastojci: 2 jajeta, 200 g šećera, 80 g čokolade, 80 g margarina, 130 g mlevenog keksa, 35 g mlevenih oraha.Dekoracija: nekoliko celih oraha, 50 g čokolade, 1 kašika ulja.Priprema:Kuvati jaja i šećer a kada provri, dodati >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << margarin i istopiti. Skinuti sa vatre i dodati keks, mlevene orahe i čokoladu. Sve sjediniti I izliti u nauljen kalup. Ohlađeno iseći na kocke i preliti čokoladom. Ukrasiti polovinama oraha.Najbolje je izabrati orahe u ljusci koji se čine zdravi, teški za svoju veličinu, neoštećeni i jednako obojeni. Promena boje uglavnom ukazuje na plesnivost jezgra, te takvi plodovi nisu bezbedni za ishranu.Izvor: Kuhinjica.rsFoto: creativesimplelife.com
Napravite domaće Snickers čokoladice
Izvor: NaDlanu.com, 10.Feb.2014, 13:36
Mmmm, ko voli kombinaciju čokolade, karamele i kikirikija? Sigurni smo dosta vas. Zato pogledajte recept koji će cam pokazati kako da napravite svetom poznate, ali ovaj put domaće Snickers štanglice! ..Potrebni sastojci:10 belanaca,250g šećera,100g mlevenog kikirikija (u ljusci),100g mlevenih-prženih...