Rasistički skandal u VB: Devojka političara izvređala Megan Markl

Izvor: B92, 14.Jan.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasistički skandal u VB: Devojka političara izvređala Megan Markl

Devojka lidera desničarske Partije za nezavisnost Velike Britanije (UKIP), Džo Marni, izbačena je iz partije zbog njenih rasističkih poruka na račun buduće supruge princa Harija, američke glumice Megan Markl.

Marnijeva je, u porukama koje je razmenjivala sa prijateljem, navela da će Afroamerikanka Megan svojim semenom "umrljati našu kraljevsku porodicu", preneo je Dejli mejl.

Marnijeva je, takođe, rekla da nikada ne bi imala seksualne odnose sa crncima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer su "ružni".

Kada su poruke dospele u javnost, Marnijeva je odmah isključena iz UKIP.

Pedesetčetvorogodišnji Lider UKIP Henri Bolton već je u centru skandala jer je ostavio suprugu zbog 25-godišnje manekenke i novinarke Marni, koja ga je sada svojim rasističkim primedbama uplela u novi skandal.

Veliko je pitanje da li će i dalje ostati na čelu partije, jer postoje zahtevi da Bolton podnese ostavku.

Ukoliko Bolton ode sa mesta lidera UKIP, moraće da bude izabran peti lider partije u poslednjih 18 meseci, naveo je britanski list.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanska desničarka rasistički o budućoj princezi

Izvor: Mondo, 14.Jan.2018

Devojka lidera desničarske Partije za nezavisnost Velike Britanije (UKIP), Džo Marni, izbačena je iz partije zbog njenih rasističkih poruka na račun buduće supruge princa Harija, američke glumice Megan Markl...Foto: Dominic Lipinski/PA via AP..Marni je, u porukama koje je razmenjivala sa prijateljem,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.