Pasta koju svi vole: Lazanje bolonjeze

Izvor: NaDlanu.com, 20.Mar.2013, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasta koju svi vole: Lazanje bolonjeze

Jedan od klasika italijanskih specijaliteta, za čiju pripremu je potrebno odvojiti malo više vremena i truda. Verujte nam, isplati se!

Sastojci:500 g lazanja80 g kačkavaljaZa bešamel sos: 1l mleka 160 g kačkavalja 120 ml suncokretovog ulja 200 g brašna soZa bolonjeze sos: 1 kašičica bibera 700 g mlevenog mesa 2 kašičice origana 2 kašičice bosiljka 140 ml suncokretovog ulja po ukusu soli 1 grančica ruzmarina 500 ml paradajz pirea 500 >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ml soka od paradajzaPriprema:1. U šerpicu sipati ulje i kada se dobro zagreje, mešajući dodavati brašno. Pržiti nekoliko minuta i lagano sipati mleko, sve vreme brzo mešajući (da se ne bi stvorile grudvice). Posoliti po ukusu i dodati sir.2. U odgovarajuću posudu zagrejati ulje i dodati meso i kratko ga dinstati. Dodati sok od paradajza i paradajz pire. Kad prokuva dodati so i biber, a potom i ostale začine i ruzmarin. Sos kuvati još desetak minuta. Izvaditi ruzmarin.3. U vatrostalnu posudu sipati ulje. Ređati testo (ukoliko nije u pitanju testo koje se ne kuva tj. testo koje je već pripremljeno, treba ga skuvati), bešamel pa bolonjeze sos. Ponavljati postupak sve dok ne potroše sastojci. Posuti parmezanom i peći na temperaturi od 220°C oko 45 minutaIzvor: B92; Stvar ukusa

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.