Komitet za bezbednost saobraćaja: Ministar Mrkonjić obmanuo vozače

Izvor: Blic, 31.Okt.2011, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komitet za bezbednost saobraćaja: Ministar Mrkonjić obmanuo vozače

Odredba prema kojoj vozači u Srbiji od sutra na vozilima treba da imaju sve četiri zimske gume, bez obzira na vremenske uslove, još je važeća, jer odluka o njenom odlaganju nije objavljena u Službenom glasniku, izjavio je danas predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

- Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić usmeno je saopštio da je odložena primena te odredbe, ali u Službenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glasniku to još nije objavljeno, pa bi vozači koji se oslone na usmenu izjavu ministra mogli da snose posledice - kazao je Okanović za agenciju Beta.

Okanović je precizirao da bi policija ukoliko zaustavi vozača bez sve četiri zimske gume mogla da mu naplati kaznu od pet hiljada dinara.

- Ukoliko se po snegu i zmiskim uslovima dogodi saobraćajna nezgoda, a vozač nije imao sve zimske pneumatike osiguravajuća društva bi štetu mogla da naplate vozaču - naveo je Okanović.

Okanović je rekao da je obiajvljivanje odluke u Službenom glasniku neophodno da bi ona bila bila važeća. Objavljivanjem odluke u Glasniku treba da bude određen i datum početka njene primene.

Ministar Mrkonjić je odlaganje primene novih pravila obrazložio potpuno istim razlogom kao i 2010. godine - da su se proizvođači i uvoznici guma žalili da nemaju dovoljno guma i da građani neće stići da ih nabave.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od sutra dve ili četiri zimske gume?

Izvor: Mondo, 31.Okt.2011

Odredbu koja nalaže četiri zimske gume na automobilima, vozači u Srbiji bi od sutra trebalo da poštuju. Ministar Mrkonjić je odložio odredbu i rekao da su dovoljne i dve gume, ali to nije objavljeno u Službenom glasniku.

Nastavak na Mondo...

31.10.2011 ::: Od sutra obavezne zimske gume - Dve ili četiri?

Izvor: AutoMagazin, 31.Okt.2011

Odredba prema kojoj vozači u Srbiji od sutra na vozilima treba da imaju sve četiri zimske gume, bez obzira na vremenske uslove, još je važeća, jer odluka o njenom odlaganju nije objavljena u Službenom glasniku, izjavio je danas predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja, Damir Okanović..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.