Obavezna upotreba četiri zimske gume

Izvor: Studio B, 23.Okt.2012, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavezna upotreba četiri zimske gume

Od 1. novembra počinje primena propisa po kome je upotreba sve četiri zimske ili univerzalne gume obavezna, i to samo ako na kolovozu ima snega, leda i poledice.

U policiji kažu da neće biti rigoroznih kontrola, ali apeluju na vozače da poštuju odluku o zimskoj opremi isključivo zbog bezbednosti saobraćaja.

Prema procenama AMSS ove zimske sezone više od 70 odsto automobila imaće sve četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zimske gume, a prodavci ne kriju da ne pamte ovakvo interesovanje vozača.

Cene kompleta su u zavisnosti od toga ko je proizvođač i koje su dimenzije guma od 12 do 30 hiljada dinara.

U pravilniku, koji je trebalo da bude primenjen još pre dve godine, ali je odlagan zbog primedbi da je bi bio preveliki trošak za građane, nedavno je odlukom ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića uneta pomenuta odredba koja pravilnik precizira u vezi sa meteorološkim uslovima.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.