Žena preminula u Nišu od posledica groznice Zapadnog Nila

Izvor: N1 televizija, 19.Sep.2018, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena preminula u Nišu od posledica groznice Zapadnog Nila

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu nalaze se dva pacijenta koja boluju od groznice Zapadnog Nila, a jedna žena je preminula od posledica te virusne infekcije, rekao je direktor te ustanove Miodrag Vrbić.

"Zdravstveno stanje jednog obolelog je ozbiljno, on se nalazi u životnoj opasnosti, a drugi pacijent je dobro", izjavio je Vrbić za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, pacijentkinja iz Kuršumlije preminula je od groznice Zapadnog Nila prošle nedelje. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Tokom prethodnih nedelja agenciji Beta javljali su se pacijenti iz Niša koji su tvrdili da su bolovali od lakših oblika groznice Zapadnog Nila, ali do sada nije bilo potvrde lekara o pojavi te bolesti i na jugu Srbije.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" na području Srbije registrovano je 286 slučajeva oboljevanja od groznice Zapadnog Nila, a 29 osoba je preminulo.

Najveći broj obolelih je sa području Vojvodine i Beograda, a po jedan obeleli registrovan je na području Zlatiborskog, Raškog i Pomoravskog okruga.

Groznica Zapadnog Nila je virusna infektivna bolest koja se prenosi ubodom komarca.

Oko 80 do 90 odsto osoba koje su inficirane virusom Zapadnog Nila nema nikakve simptome bolesti, a kod malog procenta zaraženih simptomi podsećaju na oboljenje slično gripu.

Kod pojedinih osoba, uglavnom starije životne dobi, dolazi do meningitisa i encefalitisa koji zahteva bolničko lečenje.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kruševljanka umrla od groznice zapadnog Nila, joj jedan oboleli iz tog grada kritično

Izvor: Blic, 19.Sep.2018

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu hospitalizovana su dva pacijenta obolela od groznice zapadnog Nila od koje je pre nekoliko dana na toj klinici preminula jedna pacijentinja iz Kruševca, saznaje “Blic”.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.