Zašto žene imaju seksualne fantazije?

Izvor: NaDlanu.com, 12.Jan.2014, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto žene imaju seksualne fantazije?

Nemali broj žena, kada sanjari o seksu, nekad sanjari i o tome da su na seks na neki način prisiljene, ili da su vezane ili pak da su im vezane samo oči... Žene se često stide ovakvih fantazija, smatrajući ih nenormalnim i/ili sramotnim, mada one to uopšte nisu.

Odmah da razjasnimo, za slučaj da je nekome takva vrsta objašnjenja potrebna: to što ženine seks-fantazije uključuju silovanje, seks pod naređenjem, vezivanje, vezane oči i slično, ni u kom slučaju ne znači da >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << bi žena želela da joj se to zaista desi. To je nešto što je uzbuđuje dok o tome fantazira - a istovremeno zna da je to samo fantazija i da je potpuno bezbedna.U čemu je onda "fora"? Zašto bi žena uopšte imala takve fantazije? Postoji li neko značenje u njima? Postoji - i vrlo je jednostavno. Žene s ovakvim seks-fantazijama najčešće su vrlo opterećene svakodnevnim obavezama, neretko imaju i odgovorne poslove, i zato maštaju o tome da u krevetu neko drugi preuzme kontrolu, da one ne kontrolišu baš ništa, da ni za šta nisu odgovorne.Nije kod svih žena s ovakvom fantazijom objašnjenje ovo koje smo naveli. Postoji još jedna mogućnost, a to je da je žena naučena da je seks nešto prljavo, nečisto. U tom slučaju i sama će se osećati nečistom ako u seksu uživa, osećaće se krivom. Međutim, ako je na seks prisiljena, pa još i vezana tokom samog (izmaštanog) seksualnog čina, onda tu nikakve krivice nema - nije ona to htela, nije na to svojevoljno pristala, naterana je. Tako i u raznoranim "bezobrazlucima" može da uživa a da se ne oseća krivom ni prljavom.Dakle, mada se radi o seks-fantazijama koje bi nekima mogle čak i da deluju zastrašujuće, ničega zastrašujućeg ni nenormalnog tu nema - samo želja da se opusti, oslobodi obaveza, želja da uživa u ispunjenju svojih potreba (koje svako ima) a da se pri tom ne oseća krivom.Izvor: Ženski kutak

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Zenska-zabranjena-fantazija

Izvor: medio.rs, 13.Jan.2014, 15:09

Nemali broj žena, kada sanjari o seksu, nekad sanjari i o tome da su na seks na neki način prisiljene, ili da su vezane, da su im vezane oči.. Žene se često stide ovakvih fantazija, smatrajući ih nenormalnim iili sramotnim, mada one to uopšte nisu.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.