Izvor: B92, 16.Maj.2021, 09:53

Zašto nam ne uspe jelo: Najčešće greške prilikom kuvanja

Zašto nam ne uspe jelo: Najčešće greške prilikom kuvanja

Zbog "brzinskog" čitanja recepta često napravimo greške i jelo ne uspe. Posebno treba obratiti pažnju na veličinu lonca, tiganja, na sušenje povrća...
Većina kulinarskih gafova nastaje zbog nepreciznog čitanja recepta ili previđanja ključnog detalja. Zbog takvih situacija, dodavanja hladnog maslaca umesto onog sobne temperature, može, na primer, da rezultira suvim i kolačem sa grudvicama.
Autorka kuvara “Tajne kulinarske škole” Linda Karuči smatra da je čitanje recepta poput proučavanja mape pre odlaska na put. Kako bi jelo uvek ispalo savršeno, važno je da precizno čitamo recepte. Zato, koncentrišite se na detalje.
Neke od najčešćih greški koje pravimo:
1. Premale...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.