Zašto je važno čistiti četku za kosu?

Izvor: NaDlanu.com, 09.Dec.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je važno čistiti četku za kosu?

Čišćenje opalih vlasi sa četke nakon češljanja nije dovoljno da biste četku očistili u potpunosti. Na četki se skupljaju prljavština, ostaci kozmetičkih preparata za negu kose, preparati za stilizovanje i masnoće. Zdravo teme osnova je zdrave i lepe kose, a vaša kosa ne može blistati ako je češljate prljavom četkom.

Kako bi četka bila čista potrebno ju je prati bar jednom mesečno. Pranje je veoma jednostavno, a potrebni su vam – posuda vruće vode, nekoliko kapi šampona, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << te stara četkica za zube.Držite četku za ručku, uronite je u posudu vrele vode i vrtite je. Potom na četkicu za zube stavite nekoliko kapi šampona, te njome očistite jastučić i vlakna četke. Četku isperite pod mlazom hladne vode.Četku nemojte ostavljati da se natapa u vodi jer biste je mogli oštetiti. Nakon pranja stavite je na peškir sa vlaknima (zupcima) prema dole, te ostavite da se osuši preko noći.Ženski kutak

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.