ŽENE VIŠE VARAJU?  Za sve je kriva BIOLOGIJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jan.2020, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽENE VIŠE VARAJU? Za sve je kriva BIOLOGIJA!

Genetika je kriva.

Naučnici su došli do jednog veoma zanimljivog podatka. Ustanovljeno je da su neke žene predodređene da varaju svoje partnere, a da su za to krivi ni manje ni više nego mutirani geni.

Naime, za predodređenost češćeg varanja svojih partnera, neke žene treba da "zahvale" svojoj genetici. Veliko naučno istraživanje o ponašanju ljudi otkrilo je da su mutacije u genu vazopresinskog receptora AVPR1A, izgleda, povezane sa neverstvom kod žena, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali ne i kod muškaraca.

Vazopresin je hormon koji ima veoma važnu ulogu u romantičnim vezama, seksualnoj motivaciji, kao i u želji osobe da se uključi u seksualne činove.

Samim tim, mutacije u genu vazopresinskog receptora mogu uticati na njeno emocionalno povezivanje sa partnerom i koliko će ona želeti da traži seks izvan veze.

Zanimljivo, oba genetska mutacija ima tendenciju prenosa sa majke na potomstvo, te će njena deca imati istu predispoziciju.

Ovo istraživanje je inovativno i potrebno je obaviti još mnogo eksperimenata ne bi li se dobijeni nalazi mogli definitivno potvrditi ili opovrgnuti.

Što se tiče dosadašnjih rezultata, oni obećavaju  jer će pružiti bioločki razlog zašto neke žene može da privuče ideja neverstva, jer to je jednostavno zapisano u njihovim genima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.