Veoma lako! Proširite tesne cipele!

Izvor: Prva.rs, 05.Maj.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veoma lako! Proširite tesne cipele!

Proleće je stiglo, a sa njim i euforija kupovanja cipela za "štrapaciranje". Propratni element su i - žuljevi, pogotovo ako se zaletite i kupite one koje su vas ostavile bez daha, iako su možda malo tesne! Da biste izbegli sve te muke sa krvavim stopalima i plikovima, trebalo bi da primenite proverene savete "iz naroda".
* Krompir je rešenje broj jedan. Uzmite jedan srednje veličine, ogulite ga i stavite u cipelu. Ostavite ga da odstoji preko noći i videćete da će se obuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << rastegnuti.
* Kesu za zamrzivač napunite vodom i stavite u baletanke ili salonke. Ako ih tako na 24 časa ostavite u zamrzivaču, voda će se pretvoriti u led, a vi ćete dobiti obuću po svojoj meri.
* Kožne cipele možete da proširite fenom za kosu, tako što ćete kožu zagrevati nekoliko minuta, dok ne smekša. Obujte obuću na debele čarape i šetajte po kući u njoj, dok se koža ne ohladi.
* Uvek možete da napravite rastvor od alkohola i vode, u razmeri 50-50 i njime natrljate cipele. Posle toga ih obujte i nosite oko pola sata.
* Pokvasite vodom čarape i dobro ih ocedite, ubacite ih u cipele i ostavite u njima. Kako se čarape budu sušile, tako će se obuća širiti i rastegnuti. Isto možete da uradite i novinama.
Izvor: Novosti

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.