Izvor: Lepota i zdravlje, 22.Jul.2016, 16:12 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Ukusni i hrskavi: Keksići sa bosiljkom
Foto: Mica kuvarica Sastojci: – 300 g kukuruznog brašna – 200 g pšeničnog brašna – 150 g šećera – prstohvat soli – 250 g putera – 2 jaja – 1 kašičica praška za pecivo – limunove korice – 3 kašike svežeg bosiljka – džem od limuna Priprema: 1. U dubljoj posudi izmešati obe vrste brašna. 2. Dodati šećer, malo soli, prašak za pecivo, naribanu koricu limuna i sitno seckani bosiljak. 3. Na kraju umešati kockice putera sobne temperature i jaja. 4. Sve sjediniti da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << dobije glatka smesa (ako je potrebno dodati još malo brašna). 5. Testo zamotati u foliju i ostaviti 60 minuta u frižideru. 6. Tanko razviti testo na pobrašnjenoj površini. Modlicom izvaditu krugove i poređati na pleh preko papira za pečenje. 7. Peći na 180 C oko 12-15 minuta da keksići blago porumene na ivicama. Izvaditi na tanjir i ostaviti da se ohlade. 8. Spajati po dva keksića sa džemom od limuna ili kajsija. 9. Napraviti dekoraciju od prah šećera uz pomoć šablona ili jednostavno posuti šećerom u prahu.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Ukusni i hrskavi: Keksići sa bosiljkom
Izvor: Svet, 22.Jul.2016
Foto: Mica kuvarica Sastojci:. – 300 g kukuruznog brašna. – 200 g pšeničnog brašna. – 150 g šećera. – prstohvat soli. – 250 g putera. – 2 jaja. – 1 kašičica praška za pecivo. – limunove korice. – 3 kašike svežeg bosiljka. – džem od limuna