U Omanu žena živi sa 480 mačaka i 12 pasa

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2020, 17:51

U Omanu žena živi sa 480 mačaka i 12 pasa

Uprkos žalbama suseda i sve većim troškovima Marjam al Baluši, penzionisana državna službenica iz Maskata u Omanu ne odustaje od nege 480 mačaka i 12 pasa, prenosi danas agencija Frans pres.

"Smatram da su životinje, posebno mačke i psi, verniji od ljudi", rekla je ona dok se desetak mačaka i pasa bori za njenu pažnju dok im deli poslastice na krevetu u svom domu.

Marjam al Bašuri, koja je kao dete izgubila roditelje, tokom godina je proširila svoju menažeriju. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Rekla je da se identifikuje sa svojim krznenim drugarima, od kojih su mnogi spaseni od teškog uličnog života.

Oman, zemlja poznata po planinama i živopisnim dolinama, poslednjih godina beleži rast pasa i mačaka lutalica, preneli su lokalni mediji.

Uz pomoć okoline i pretplatnika na društvenoj mreži Instagram, Marjam al-Balouši mesečno troši oko 6.500 evra za hranu, pranje i negu svojih štićenika, od kojih je 17 slepih.

Jedna prostorija u njenoj kući puna je kaveza. Životinje mogu slobodno da se kreće, ulaze i izlaze iz kaveza.

"Sve je počelo 2008. godine kada je moj sin kupio malu persijsku mačku. Kao mnoge majke, odbila sam da se brinem o njoj, jer navodno nisam volela životinje, a moj sin nije mnogo brinuo o mački", rekla je Marjam i dodala da se sve preokrenulo kad je dve godine kasnije došla druga mačka.

Potpuno sam se posvetila mačkama, brinula o njima, hranila, kupala i provodila dosta vremena, rekla je ona.

Vest o njenoj ljubavi prema životinjima brzo se proširila tako da su mnogi ostavljali svoje ljubimce ispred praga njene kuće.

Marjam je 2014. godina kupila kuću kako bi se brinula o životinjama, pošto je trpela primedbe nezadovoljnih suseda dok je živela u stambenoj zgradi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

NJENA KUĆA JE CARSTVO 500 MAČAKA: Marjam je udomila i 12 pasa i svi se bore za njenu pažnju! OVOLIKO je ta ljubav košta mesečno!

Izvor: Kurir, 26.Nov.2020, 16:28

Uprkos žalbama suseda i sve većim troškovima Marjam al Baluši, penzionisana državna službenica iz Maskata u Omanu ne odustaje od nege 480 mačaka i 12 pasa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.