Treba da znate! Doživljeni vrhhunac ne mora da znači i dobar s*ks

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 00:02

Treba da znate! Doživljeni vrhhunac ne mora da znači i dobar s*ks

Evo i zašto...

Naučnici su identifikovali šta je to loš orgazam. U novoj studiji objavljenoj u jednom stranom magazinu , opisali su ovu pojavu i dodali poneko objašnjenje zašto se događa loš seks.

Postoje oni koji nisu uživanje, čak su i neprijatni i mogu da ostave jednake posledice na vašu vezu, seksualnost i psihičko zdravlje. Studija se bazirala na podacima prikupljenim od strane 726 ispitanika.

Napominjemo da se ovde govori o orgazmu kao posledici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odnosa na koji su pristala oba partnera.

Jedan od razloga koji se u studiji spominje je upuštanje u odnos kako bi se izbegli problemi. Na primer, ne želite da se svađate s partnerom zbog nedostatka seksa, pa ste jednostavno pristali. Orgazam koji usledi ne ostavlja osećaj zadovoljstva jer i za njega niste bili posebno raspoloženi.

Drugi razlog: Osećate obavezu da ga postignete.

- Istraživanja su pokazala da je osećaj pritiska da orgazam mora da se postigne odgovoran za stres i tako dolazi do negativnih emocija - napisali su autori studije.

- Na primer, muškarci i žene često kažu kako su osećali obavezu da stupe u odnos i dožive orgazam kako ne bi prema partneru ispali bezobrazni - dodaju.

Drugi razlozi za loš orgazam mogu biti zdravstvene prirode i oni utiču na osećaj zadovoljstva. Jedan učesnik izjavio je da orgazam u takvim situacijama nema istu emotivnu i psihičku komponentu i može da bude bolan.

Jedan učesnik je dodao da je znao koji je cilj, pa je samo želeo sve da ubrza kako bi se što pre završilo.

Zaključak bi bio da mnogo faktora utiče na to hoće li orgazam biti dobar ili loš, a činjenica da ste ga doživeli ne mora da znači da ste u njemu i uživali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.