Zaposleni očevi vreme provode u kancelarijama umesto s djecom

Izvor: S media, 16.Jun.2010, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni očevi vreme provode u kancelarijama umesto s djecom

Moderni zaposleni očevi toliko vremena provode na poslu da im se čini da uloga oca dolazi tek nakon one hranitelja porodice, otkriveno je u studiji koju je sproveo sajt Savoo.co.uk u povodu obiležavanja Dana očeva, u kojoj je učestvovalo više od 2500 britanskih očeva koji rade puno radno vreme.

Između ostalog im je postavljeno pitanje da navedu uloge koje smatraju svojim odgovornostima unutar porodice. Rezultat je bio da tek svaki treći otac na prvo mesto stavlja ulogu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << roditelja. Takođe su naveli i uloge supruga, ali i baštovana, vozača i kuvara.

Naravno, većina njih bi i te kako volela više vremena da provede sa svojom decom.

- Zabrinjavajuće je da toliko očeva kao svoju primarnu ulogu smatra ulogu hranitelja porodice umesto da to bude uloga oca. Ne žele da se osećaju distanciranim od porodice, ali sati i sati provedeni u kancelariji jednostavno rezultiraju time da nemaju vremena na raspolaganju za vlastitu decu. Pod pritiskom će osigurati što više svojoj porodici, ali time potencijalno narušavaju odnos s decom – objašnjava Simon Bird koji je vodio istraživanje.

Izvor: vecernji.hr

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.