Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2019, 20:05 (ažurirano 02.Apr.2020.)
TRIK KOJI SPAŠAVA SVE DOMAĆICE: Pripremite torte i kolače za tren oka
Oduševićete se!
Spremne ste za pečenje kolača, ali vaše namirnice nisu? Maslac, jaja, slatka pavlaka i drugi sastojci koje ste izvadile iz frižidera nikako da se ugreju na sobnoj temperaturi.
S obzirom na to da se u mnogim receptima navodi da sastojci treba da budu sobne temperature, potrebni su vam i neki trikovi da ubrzate postupak.
Hladnom maslacu iz frižidera potrebno je oko 30 minuta da omekša. Postoje trikovi koji će vam pomoći da ubrzate postupak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Naseckajte maslac na kocke široke oko 1 cm.
Stavite ih u posudu za mikrotalasnu, te grejte u intervalima od 10 sekundi – ukupno ne duže od minut.
Kockice maslaca ne smeju da se rastope, već treba lagano da omekšaju – na dodir slobodno neka budu malo mekane, ali treba još da zadrže oblik.
Kako bi se jaja brže ugrejala na sobnoj temperaturi, napunite srednje veliku posudu toplom vodom i u njoj držite jaja oko 10 minuta.
Ako vam u receptu piše da belanca i žumanca treba da budu odvojena, to uradite, te ih stavite u mali kalup za složenac od keramike.
To stavite na lim za pečenje ili veliki kalup za složenac.
Napunite toplom vodom do pola i neka stoji do 10 minuta.
Mlečne proizvode ćete najbrže ugrejati na sobnoj temperaturi tako što ćete ih grejati u intervalima od 10 sekundi u mikrotalasnoj.
Pazite na to da mikrotalasnu ne ispuštate iz vida na duže vreme – pavlaka se može zapeniti, a mlaćenica zgusnuti.
Nastavak na SrbijaDanas.com...