Snimanje bez šminke bilo je veoma oslobađajuće iskustvo

Izvor: B92, 05.Nov.2014, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Snimanje bez šminke bilo je veoma oslobađajuće iskustvo"

Dženifer Aniston na snimanju svog novog filna “Cake” nije nosila šminku, što je za nju predstavljalo veliko rasterećenje...

Holivudska glumica Dženifer Aniston u svom novom filmu “Cake” tumači Kler, ženu koja ima veliki ožiljak na desnoj strani lica. Ona je hronično u bolovima i opsednuta drugom ženom koja je počinila samoubistvo.

Ono po čemu se glumičino iskustvo razlikuje je što na snimanju uopšte nije nosila šminku.

“Bilo je tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << divno, oslobađajuće i osnažujuće. Jedino vreme kada je trebalo da sedim na šminkerskoj stolici bilo je kada su mi nanosili ožiljke”, izjavila je četrdesetpetogodišnja glumica.

Ovo je drugi put da Aniston pred kamerama iznosi utiske u vezi svog oslobađajućeg iskustva. Na konferenciji za novinare u Torontu izjavila je: “Kao žene, stalno osećamo obavezu da živimo prema očekivanjima drugih, bilo pred kamerama i foto aparatima, bilo da je u pitanju odlazak u prodavnicu, ili šta god. Ali ima dana kada ne nosimo štikle, ne idemo kod frizera i ne stavljamo uvek šminku. Lik koji tumačim je žena koja je digla ruke od svega, ponekad čak i od ustajanja iz kreveta”, objašnjava glumica.

“Koristila je samo labelo. Na njenom licu možete videti bore i pore. Nije nosila šminku jer je jedino tako moguće predstaviti lik Kler na pravi način – u pitanju je žena koja ne vodi računa o sebi”, izjavio je režiser filma, Daniel Barnz.

Kako je njena gluma već izazvala pozitivne kritike, pretpostavlja se da bi Aniston mogla da uđe u takmičenje za Oskara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.