Smanjite vidjivost strija na potpuno prirodan način

Izvor: Savršena.com, 04.Maj.2017, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjite vidjivost strija na potpuno prirodan način


Strije predstavljaju atrofiju kože, koje se kod žena najčešće javlja u trudnoći.
Iako je ovaj estetski problem gotovo nemoguće u potpunosti rešiti, vidljivost strija se može umanjiti i to uz pomoć sastojaka koje sigurno imate u vašem domu.
Krompir Poznato je da krompir izbeljuje kožu, a samim tim on pomaže i kod tretiranja strija. Isecite jedan veći krompir na komade, te svaki komad utrljajte na kritična mesta. Pustite da se osuši, a zatim isperite mlakom >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << vodom.
Maslinovo ulje Za lekovita svojstva maslinovog ulja svi ste već čuli. Maslinovo ulje je dobro za kožu ali i za kosu. Masirajte kritična područja maslinovim uljem, a zatim ostavite da deluje oko pola sata. Isperite ga nakon toga. Maslinovo ulje će siguno ublažiti vidljivost strija, samo je potrebno da budete uporni!
Šećer Piling šećerom je jednostavan i efikasan način da sa površine kože uklonite izumrle ćelije i na taj način u znatnoj meri umanjite vidljivost strija. Samo pomešajte kašičicu šećera sa limunovim sokom ili maslinovim uljem i masirajte strije dobijenom smesom. Potrebno je odvojiti 10 minuta dnevno da bi se postigli željeni rezultati.
Aloe vera Aloa vera je čudotvorna biljka koja se koristi u mnoge svrhe. Ona regeneriše kožu, čini je glatkom i elastičnom. Gel aloe vere obnavlja kožu, samim tim redovnom upotrebom smanjuje vidljivost strija.
Evo još jednog recepta za losion protiv strija koji možete napraviti kod kuće:
Potrebno vam je:
1/2 šolje maslinovog ulja 1/4 šolje gela od aloje vere 4 kapsule E vitamina 2 kapsule vitamina A malo ulja po izboru (lavanda,kamilica,avokado) Sve sastojke pomešajte, a zatim stavite u frižider i sačekajte dok se ne stegne. Kremu nanosite dva puta dnevno na kritična područja.
Izvor: index.hr

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.