Silikoni koji zadržavaju oblik i kad ih probušite

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2012, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silikoni koji zadržavaju oblik i kad ih probušite

Gami Bear implantati ili "gumene bombone" implantati su najnoviji hit u svetu estetske hirurgije! Reč je o izuzetno otpornom silikonskom gelu koji je FDA (Food and Drugs Administration) nedavno odobrio...

Naime, implantat će zadržati oblik čak i kada se probuši, a nazivaju ga "gumenim bombonom" zbog osećaja koji imate kada ga pritisnete. Iako je teško poverovati da bi iko zaista želeo da grudi imaju karakteristike gumenih bombona, implantati su postali hit. Prvenstveno zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svoje sigurnosti. Godinama su bili dostupni samo kao deo istraživanja, ali od sredine marta FDA ih je odobrio.

Kod silikonskih implantata postoji mogućnost "seljenja" gela dok kod "gumenih bombona" to nije slučaj. Tako barem tvrdi dr. Grant Stivens, kalifornijski hirurg koji je za Alur rekao:

"Pomerite li spoljnu zaštitu, gel koji se nalazi unutra neće izgubiti svoj oblik. Bilo mi je dosadno objašnjavati pacijentima da je gel nalik želeu koji kada razrežete zadržava svoj oblik, pa sam zato jednog dana jednostavno rekao da su nalik gumenim bombonima".

Prema istraživanjima ASAPS-a (American Society for Aesthetic Plastic Surgery), povećanje grudi bio je drugi po redu najtraženiji estetski zahvat u 2011. Hoće li novi i sigurniji princip dodatno povećati popularnost, pokazaće vreme.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.