Rešite se peruti zauvek pomoću ovih sastojaka

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jan.2019, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešite se peruti zauvek pomoću ovih sastojaka

Mnogi su razlozi pojave peruti, od previše suve kože, gljivica, razvoja bakterija, upalnih stanja itd. Svi koji ga imaju znaju koliko svrab i bele "pahulje" kože rasute po kosi i odeći mogu biti neprijatne.

Da biste uklonili perut, ne morate da kupujete skupe preparate - sve što vam je potrebno da zauvek rešite ovaj problem verovatno već imate u kući.

Pomešajte kokosovo ulje s limunovim sokom i nanesite smesu na celo teme. Malo ga izmasirajte pa ostavite da deluje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 20 minuta i isperite kosu. Praktikujte ovu metodu barem dva puta nedeljno.

Ako nemate pri ruci kokosovo ulje, i samo sok od limuna može da pomogne. Samo ga pomešajte s malo vode i nanesite na teme lagano umasiravajući nekoliko minuta. Potom kosu isperite.

Zagrejte maslinovo ulje pa ga nanesite na teme i masirajte nekoliko minuta kružnim pokretima. Ostavite da deluje sat vremena, pa kosu operite šamponom.

Pomešajte oko 60 ml jabukovog sirćeta sa jednakom količinom vode. Sipajte u bocu sa sprejem i poprskajte po kosi, počevši od korena vlasi. Pazite da vam sitne kapljice ne dođu u kontakt s očima. Kosu potom umotajte peškirom i ostavite tako sat vremena. Isperite vodom. Posle toga možete da koristite i šampon ako ne želite da vam kosa miriše na sirće.

Jogurt možete koristiti za uklanjanje peruti tako što ga jednostavno utrljavate u teme. Ostavite da deluje najmanje 10 minuta pa kosu operite.

Najpre navlažite kosu vodom pa u teme utrljajte šaku sode bikarbone. To će podstaći teme u proizvodnji ulja kako ne bi bilo toliko suvo i perutalo se.

Međutim, kod nekih ljudi previše sode izaziva suvoću kose pa, ako se to dogodi i vama, samo smanjite količinu koju stavljate na glavu. Sodu bikarbonu možete da koristite i kao alternativu šamponu za pranje kose.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.