Recept dana: Zapečeni krompir na italijanski način

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept dana: Zapečeni krompir na italijanski način

Oduševićete se!

Krompir Al Forno je tradicionalno italijansko jelo, a Džejmi Oliver je na svom kanalu podelio recept za ovaj aromatični krompir sa lukom.

Zagrejte rernu na 180°C. Ogulite krompir i narežite ga na krugove debljine oko 1 centimetara. Pomešajte ih s narezanim komoračem i lukom, pa prebacite sve zajedno u pliću vatrostalnu posudu.

U posebnom loncu zagrejte mleko i pavlaku za kuvanje u koje ste dodali naseckani beli luk, inćune, ruzmarin, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lovorov list i malo muskatnog oraščića. Kratko kuvajte na umerenoj temperaturi dok se ukusi ne sjedine.

Izvadite ruzmarin i lovorov list iz lonca, dodajte većinu sveže narendanog parmezana, sve dobro promešajte, posolite i pobiberite po želji. Smesu prelijte preko krompira i komorača. Po vrhu krompira narendajte ostatak parmezana.

Prekrijte vatrostalnu posudu aluminijskom folijom i tako pecite krompir 30 minuta u rerni. Skinite aluminijsku foliju s posude i nastavite peći krompire još 45 minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.