
Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2019, 08:26 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Recept dana: Zapečeni krompir na italijanski način
Oduševićete se!
Krompir Al Forno je tradicionalno italijansko jelo, a Džejmi Oliver je na svom kanalu podelio recept za ovaj aromatični krompir sa lukom.
Zagrejte rernu na 180°C. Ogulite krompir i narežite ga na krugove debljine oko 1 centimetara. Pomešajte ih s narezanim komoračem i lukom, pa prebacite sve zajedno u pliću vatrostalnu posudu.
U posebnom loncu zagrejte mleko i pavlaku za kuvanje u koje ste dodali naseckani beli luk, inćune, ruzmarin, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lovorov list i malo muskatnog oraščića. Kratko kuvajte na umerenoj temperaturi dok se ukusi ne sjedine.
Izvadite ruzmarin i lovorov list iz lonca, dodajte većinu sveže narendanog parmezana, sve dobro promešajte, posolite i pobiberite po želji. Smesu prelijte preko krompira i komorača. Po vrhu krompira narendajte ostatak parmezana.
Prekrijte vatrostalnu posudu aluminijskom folijom i tako pecite krompir 30 minuta u rerni. Skinite aluminijsku foliju s posude i nastavite peći krompire još 45 minuta.
Nastavak na SrbijaDanas.com...