REDOVNO TRENIRATE? Evo kako to može uticati na PLODNOST!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2021, 14:10

REDOVNO TRENIRATE? Evo kako to može uticati na PLODNOST!

Umerenost u svemu.

Svakodnevno vežbanje u teretani itekako može da utiče na vaš s*ksualni život, kažu naučnici sa Univerziteta Severna Karolina. U istraživanju je učestvovalo oko 1.000 ispitanika, odgovarajući na pitanja o svojim s*ksualnim navikama, libidu i s*ksualnom odnosu.

Ustanovljeno je da ljudi koji svakodnevno vežbaju u teretani manje razmišljaju o s*ksu, a samim tim i manje žele s*ksualni odnos u poređenju sa onima koji ne treniraju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Smanjenje intenziteta treninga ili postepeni prelazak na neki drugi vid vežbanja mogu povećati libido.

Jedan od načina da se efikasno poveća nivo testosterona jeste san od osam sati u kontinuitetu. Ista studija je pokazala da osobe koje spavaju pet sati u toku noći, mogu doživeti smanjenje nivoa testosterona i do 15 odsto.

Testosteron se najefikasnije povećava tako što se jedan interval dana rezerviše za potpuno opuštanje. Na taj način se reguliše "hormon stresa" koji luče nadbubrežne žlezde.

Postoji i hrana koja zbog svog hemijskog sastava deluje kao afrodizijak. Tu se ubrajaju riba, šargarepa, tamna čokolada, šljiva…

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.