Punjeni paradajz sa mlevnim mesom: Savršen letnji ručak

Izvor: Lepota i zdravlje, 08.Avg.2024, 14:02

Punjeni paradajz sa mlevnim mesom: Savršen letnji ručak

Dok smo razmišljali šta bismo mogli danas da pripremimo za ručak ili večeru, setili smo se savršenog letnjeg jela – punjeni paradajz sa mlevnim mesom. Ako ste se zasitili punjenih paprika, vreme je da isprobate nešto podjednako ukusno – punjeni paradajz. Možete ga pripremati i sa mesom i sa povrćem. Mi smo se danas odlučili za junetinu, a odličan je i sa piletinom, ćuretinom, svinjetinom i naročito sa tunjevinom. Kako se priprema punjeni paradajz sa mlevnim mesom @carolinafatties >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << #tomatefarcie #budgetmeals #readyforsummer #stuffedtomatoes #frenchrecipe #tomatoes #easydinner #fresh #smelllikeirishspring #fatties #carolina #919 #910 #countrycookin ♬ Crowded Table – The Highwomen Recept za punjeni paradajz sa mlevnim mesom Sastojci: 1/2 šolje pirinča dugog zrna 2 kašike ulja + za podmazivanje posude za pečenje 1 veća glavica crvenog luka, sitno iseckanog 1/2 glavice crnog luka, sitno iseckanog 4 čena belog luka, ispasirana 250 g nemasne mlevene junetine (može i svinjskog mesa ili ćuretine) so i mleveni crni biber po ukusu 1 kašičica mlevenog kima 3/4 kašičice sušenog origana 1/2 kašičice aleve paprike 1/8 kašičice mlevenog muskatnog oraščića 2 šolje paradajz pirea 1/2 šolje belog vina 1/4 šolje vode 1 šolja seckanog svežeg peršuna 1/4 šolje seckane sveže nane 6 velikih paradajza ekstra devičansko maslinovo ulje Priprema: Pirinač dobro operite (sve dok voda ne bude potpuno bistra), stavite u posudu i prelijte vodom. Ostavite da odstoji pola sata, pa ocedite. U međuvremenu, zagrejte rernu na 190 stepeni i pripremite smesu za filovanje paradajza. Zagrejte dve kašike ulja na srednjoj temperaturi. Dodajte crveni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte i beli luk i kratko propržite. Dodajte mleveno meso, začinite solju, biberom, kimom, origanom, alevom paprikom i muskatnim oraščićem. Dinstajte meso oko 5 minuta ili dok ne promeni boju (stalno mešajte varjačom). U meso dodajte pirinač, paradajz pire, belo vino i vodu. Pustite da proključa, pa smanjite temperaturu i pustite da se krčka desetak minuta. Posolite i pobiberite. Dodajte i sveže začinsko bilje. U međuvremenu pripremite paradajz za nadev. Dobro ga operite, isecite vrhove (oni će poslužiti kao poklopci) i ostavite ih po strani. Najpre nožem opsecite gornji deo paradajza pa ga pažljivo izdubite kašičicom. To nemojte bacati, već sitno iseckajte i ostavite po strani. Premažite vatrostalnu činiju uljem, pa na dno posude pospite taj iseckani deo koji ste izdubili iz paradajza i iseckan crni luk. Napunite paradajz pripremljenom smesom i stavite ga u činiju. Pokrijte odsečenim vrhovima (poklopcima). Pažljivo sipajte oko 3/4 šolje vode. Dodajte malo soli i obilno poprskajte ekstra devičanskim maslinovim uljem. Posudu za pečenje prekrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni oko 30 do 45 minuta, a zatim otkrijte i pecite još 45 minuta do sat vremena. Obavezno proverite tokom pečenja i po potrebi dodajte malo vode. Priprema! VeselovaElena/gettyimages.co.ukThe post Punjeni paradajz sa mlevnim mesom: Savršen letnji ručak appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.