Predlog za ručak: Musaka od patlidžana i tikvica

Izvor: Lepota i zdravlje, 10.Feb.2016, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Musaka od patlidžana i tikvica

Foto: Mica kuvarica Sastojci: - 400 g mlevenog mesa - 1 veća glavica crnog luka - 2 manja patlidžana - 1 tikvica - 3 jajeta - 5 dl mleka - brašno po potrebi - 100 g kačkavalja - so, biber Priprema: 1. Patlidžan i tikvicu oljuštite i isecite na tanke šnite. Posolite i ostavite 30 minuta da ispuste gorčinu. 2. Umutite 1 jaje sa 2 dl mleka pa postepeno dodajte brašno po potrebi, da se dobije smesa nešto gušća od smese za palačinke. 3. Patlidžan i tikvicu dobro ocedite, osušite kuhinjskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << ubrusom, pa umačite u pripremljenu smesu i pržite na ulju s obe strane dok ne porumene. 4. Izvadite na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoće. 5. U posebnom tiganju na malo ulja ispržite sitno iseckan crni luk. Dodajte mleveno meso, posolite i pobiberite po ukusu i dinstajte 10 minuta. 6. U vatrostalnu posudu poređajte red pohovanog patlidžana, pa preko toga rasporedite polovinu fila od mesa. 8. Zatim poređajte red tikvica pa odozgo pospite preostalim filom. Na kraju poređajte još jedan red patlidžana. 9. Umutite 2 jajeta s preostalim mlekom i prelijte odgore. Zatim narendajte kačkavalj i pecite na 200°C 20–30 minuta.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.