Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Avg.2020, 13:01

Poslastica kojoj je teško odoleti – čizkejk sa jagodama

Bilo da ste istinski sladokusac ili torte i kolače jedete samo u posebnim prilikama, sigurno postoji slatkiš koji vam je omiljen. Ako preferirate laganije dezerte kremaste strukture u čiji sastav obavezno ide i neko sveže voće, onda je sasvim moguće da je vaš favorit čuveni čizkejk. Kolač koji je omiljen širom sveta dolazi u velikom broju varijanti, ali se skoro svi recepti baziraju na nekoliko osnovnih sastojaka – voću, siru i korici koja se pravi od keksa ili koštunjavog voća. S >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << obzirom na to da su recepti za kolač od sira zaista brojni, mi vam donosimo jedan poseban, a to je recept za veganski Cheesecake sa jagodama. (Pročitaj: Kolačići sa čokoladom: Recept od samo pet sastojaka) Kao i većina kolača ovog tipa, čiz sa jagodama se ne peče, što je, u uslovima ekstremno visokih temperatura, dodatni plus. Nekoliko sastojaka i dobar blender dovoljni su za pravljenje ove ledene poslastica koja ukusom podseća na sladoled, ali ne sadrži gluten ni mlečne proizvode. Ovaj čiz ima hrskavu koricu od pekan oraha i urmi. Fil od sira napravljen je kombinovanjem indijskih oraha, jagoda, kokosovog mleka i javorovog sirupa. (Pročitaj: Omiljeni gost letnje trpeze – maline!) Verovali ili ne, kada je u pitanju veganski Cheesecake sa jagodama, za pripremu će vam biti dovoljno samo petnaestak minuta (ne računajući vreme potrebno za hlađenje kolača). Cheesecake sa jagodama Sastojci: Kora: 180 g pekan oraha 3 urme 2 kašike kokosovog ulja prstohvat soli Fil: 225 g indijskog oraha koji se natapao u vodi najmanje četiri sata 300 g iseckanih jagoda 80 ml kokosovog mleka (možete koristiti i bilo koje drugo biljno mleko) 100 g javorovog sirupa 2 kašike limunovog soka 1 kašičica ekstrakta vanile Dekoracija: 200 g iseckanih jagoda Priprema: Kora: Obložite manji pleh papirom. Sipajte pekan orahe, urme, ulje i so u blender. Blendajte dok ne dobijete lepljivo testo. Stavite ga u pleh i ravnomerno rasporedite pritiskanjem. Ostavite u zamrzivaču dok pripremite fil. Fil: U opran blender stavite sastojke za fil. Blendajte dok masa ne postane glatka i kremasta. Probajte ukus i, ukoliko je nedovoljno slatko, dodajte još javorovog sirupa. (Pročitaj: Isprobajte tri fenomenalna, osvežavajuća bezalkoholna koktela) Izvadite posudu iz zamrzivača i premažite fil preko kore. Iseckane jagode poređajte po vrhu. Držite u zamrzivaču četiri sata, pa izvadite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta pre služenja. Ukrasite svežim jagodama i uživajte u izgledu i ukusu poslastice. Prijatno! lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty imagesThe post Poslastica kojoj je teško odoleti – čizkejk sa jagodama appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.