Po bakinom receptu: Čokoladna torta s jagodama

Izvor: Lepota i zdravlje, 17.Dec.2015, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po bakinom receptu: Čokoladna torta s jagodama

Foto: Bakini slatkiši Sastojci: Za kore: - 8 jaja - 250 g šećera - 100 g čokolade za kuvanje - 250 g mlevenih badema - 2 kašike gustina - 2 kašike ulja Za fil: - 5 jaja - 300 g šećera - 100 g čokolade za kuvanje - 250 g putera - 300 g zamrznutih jagoda - 1 kašika gustina - 4 kašike džema od jagoda Za dekoraciju: - 3 dl slatke pavlake Priprema: Kore: 1. Umutiti 4 belanceta u čvrst sneg, pa postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se ne dobije čvrst šam. 2. Posebno umutiti 4 žumanceta >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << s 75 g šećera, pa dodati 50 g rastopljene čokolade i 1 kašiku ulja. 3. U smesu od žumanaca dodati šam od belanaca, ubaciti 125 g mlevenih badema i 1 kašiku gustina, pa polako pomešati. 4. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, pa sipati u njega smesu za koru. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 min. Na isiti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru. Fil: 1. Žumanca umutiti s 250 g šećera, pa preručiti u posudu za kuvanje na pari. Nastaviti kuvanje mešajući žicom dok se šećer ne rastopi. 2. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se smesa ne zgusne. 3. U ohlađeni fil od čokolade dodati penasto umućeni puter i izmiksati. 4. Zamrznute jagode ocediti i iseći na kolutove. Sjediniti ih s gustinom i preostalim šećerom, te kratko prokuvati. Finalni postupak: 1. U okrugao kalup za tortu staviti koru, pa je premazati džemom od jagoda. Preliti smesom od prokuvanih jagoda i poravnati. 2. Potom rasporediti polovinu fila od čokolade i prekriti drugom korom. 3. Celu tortu, koru i bočne stranice, premazati preostalim filom i dekorisati šlagom od slatke pavlake.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Po bakinom receptu: Čokoladna torta s jagodama

Izvor: Svet, 17.Dec.2015

Foto: Bakini slatkiši.. .. Sastojci:. Za kore:. – 8 jaja. – 250 g šećera. – 100 g čokolade za kuvanje. – 250 g mlevenih badema. – 2 kašike gustina. – 2 kašike ulja. Za fil:. – 5 jaja. – 300 g šećera. – 100 g čokolade za kuvanje. – 250 g putera. – 300 g zamrznutih jagoda. –...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.