Pet najboljih vežbi za noge

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2014, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet najboljih vežbi za noge

Trening nogu više je od čučnjeva i mrtvih dizanja. Ovih pet odličnih, ali manje popularnih vežbi uticaće na rast mišića donjeg dela tela!

1. Zercher Squat

Ova vežba za snagu jedna je od najboljih za tvoje noge. Dodaj u svoj redovni trening jer ćeš tako aktivirati mišiće gornjeg dela leđa i prsa, a položaj tegova će ti pomoći da pravilno napraviš čučanj. U početku će ti biti neudobno, ali kad se privikneš na drugačiji način držanja tegova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ova vežba postaće ti jedna od najdražih.

2. Bulgarian Split Squat

Čučanj na jednoj nozi vrlo je nestabilan, pa ćeš bez previše razmišljanja u vežbu uključiti više mišića održavajući ravninu. Obrati pažnju na pravilan položaj prednjeg stopala kako ne bi došlo do povrede ili bola u kolenu.

3. Donkey Calf Raise

Bez obzira na to odabereš li fitnes partnera, spravu ili pojas kao teret, ovom ćeš vežbom dobro aktivirati listove. Ne preteruj s težinom, radije napravi trening jednom, pa drugom nogom.

4. Glute-Ham Raise

Ova vežba pokreće listove, a ujedno je i priprema za bolje izvođenje čučnjeva i mrtvih dizanja.

5. Good Morning

Ova "jutarnja" vežba može da se izvede na bezbroj načina, ali je najbitnije napraviti dobar pokret kukovima. Za lakše učenje, pri pomeranju kukova unazad, probaj dotaknuti zid ili neku površinu koja se nalazi iza tebe. Najbitnije je zadržati dobar položaj nogu, da kolena postaviš iznad ili iza članka. Kad osetiš zatezanje i laganu bol u zadnjoj loži, znači da vežbu radiš ispravno!

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pet najboljih vežbi za noge

Izvor: Dzungla.org, 06.Jan.2014

Trening nogu više je od čučnjeva i mrtvih dizanja. Ovih pet odličnih, ali manje popularnih vežbi uticaće na rast mišića donjeg dela tela!. OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.