Pet kućnih intervencija protiv akni

Izvor: Vesti-online.com, 14.Feb.2013, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet kućnih intervencija protiv akni

Neprijatne promene na koži poznate kao akne nisu rezervisane za pubertetlije, već pogađaju sve starosne grupe. Kao i u svemu, priroda je naš dobar saveznik, zato isporbajte neke od sledećih boraca protiv akni koji se kriju i u vašem domaćinstvu.

1. Ulje čajevca

Deluje protiv patogenih gljivica, bakterija i virusa pa se koristi kod infektivnih bolesti. Eterično ulje nanesite direktno na aknu i ostavite da se osuši ili ga pomešajte s tonikom za lice pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ga temeljno očistite.

2. Soda bikarbona

Čisti lice od bakterija i uklanja mrtve ćelije kože. Umijte lice, a zatim na dlanu napravite pastu od sode bikarbone i vode. Nežno masirajte lice pa ga na kraju isperite hladnom vodom.

3. Ulje jojobe

Deluje umirujuće i protvupalno. Pomešajte pet kapi eteričnog s biljnim ili maslinovim uljem, a zatim lagao masirajući utrljajte na problematični deo kože. Ostavite da deluje najmanje 15 minuta pa ga isperite mlakom vodom.

4. Aloa Vera

Snažno deluje na oštećenja na koži poput opekotina, upaljenih i iziritiranih mesta, i ublažava bol. Gel nanesite direktno na aknu ili celo lice i ostavite da se u potpunosti upije.

5. Med

Ima antibakterijska svojstva i hidrira kožu. Med utrljajte na lice i ostaviti da odstoji 15 do 30 minuta. Isperite mlakom vodom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.