Ovaj poremećaj pogađa većinu žena nakon rođenja bebe

Izvor: B92, 01.Sep.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj poremećaj pogađa većinu žena nakon rođenja bebe

Da li ste znali da čak 20 odsto žene iskusi ove mentalne promene u godini rođenja svog deteta?

Tv reporterka Kristen Hjuvit iz Floride je na Fejsbuku objavila priču o svojoj borbi sa postporođajnom anksizonošću, a mnoge majke su se prepoznale u njenim rečima.

Kristen je uz objavu priložila i selfi fotografiju, kako bi pokazala kako anksioznost deluje na nju.

"Danas je bio težak dan. U poslednje vreme se osećam dobro, vodim računa o sebi i relativno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam smirena, započela je svoju priču. Ali danas, anksioznost je pobedila."

Majka dvoje dece je objasnila kako je traumatsko rođenje, dodatni posttraumatski stresni poremećaj I perimenopauza doveli do postporođajne depresije, poremećaja o kome nikada ranije nije pričala.

"Plašila sam reakcije ljudi, da će reći da sam slaba. Nisam želela da me vide slomljenu", napisala je.

Ona je opisala anksioznost kao monstruozan talas, objašnjavajući kako ju je u suzama bacio na kolena, kako se krila u sobi i verovala da nije dovoljno dobra.

To ju je čak sprečilo da ide na letnji odmor sa suprugom, zato što je imala strah od avionske nesreće.

Kristen se nada da će deljenje njenog iskustva pomoći da se proširi svest I ohrabre druge majke da bore sa svojim mentalnim zdravljem, pre nego što se pogorša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.