Ovaj novi tretman potpuno otklanja strije

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2018, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj novi tretman potpuno otklanja strije

Rozikaste, nekoliko milimetara široke linijice na bedrima, stomaku i grudima svedok su promena koje je trpelo naše telo dok je iz dečjeg prerastalo u žensko, od bucmastog postajalo vitko, nosilo i dojilo bebu. Iako pune uspomena, strije stvarno nisu lepe.

Loša vest je da, kada se strije jednom pojave, nikada ne mogu nestati u potpunosti. Bitno je naći način da postanu manje, pa zato na vreme počnite da ih tretirate adekvatnim preparatima. Dok su još crvene ili crvenkastosmeđe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << veća je šansa da ih neutrališete.

Dobra vest je da su kreme izuzetno moćno sredstvo protiv strija u nastanku, iako ne mogu promeniti već nastala oštećenja kože. Treba odabrati preparat koji nije efektan samo u hidrataciji spoljašnjeg sloja, već onaj koji prodire u dublje slojeve kože, gde strije i nastaju.

Podstičete cirkulaciju - Masirajte se rukavicom ili četkom za masažu.

Mažite se - Svakodnevno nanosite hranjive kreme ili losione na kritična područja kako biste održali elastičnost kože.

Iznutra - Jedite hranu bogatu vitaminima E i C, cinkom i silicijumom.

Vitamin E - Ulje s vitaminom E smanjuje vidljivost strija.

Vitamin A - Odlično omekšava kožu, ali nije efektan kao retinoin ili retin-A, koji pomažu koži da stvori nove zdrave ćelije.

Voćne kiseline - Ružino ulje ili mleko za telo koje sadrži voćne kiseline (AHA) takođe su dobar izbor.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.