Ova greška ubija vezu, a prave je mnogi parovi

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 19:09

Ova greška ubija vezu, a prave je mnogi parovi

Terapeut je otkrio veliku, uobičajenu grešku koju parovi čine, a koja šteti njihovoj vezi.

Bračni i porodični terapeut, koji ima iskustvo duže od dve decenije, tvrdi da većina parova koji joj se obrate za pomoć ima isti zajednički problem. Ona kaže da mnogi njihovi problemi proističu iz onoga šta izgovaraju tokom svađa, kada im je glavni interes da se brane, a ne da shvate stav partnera.

"Ne izgovarajte ružne reči u svađi. Napravite pauzu, čak i ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to samo nekoliko sekundi, i donesite odluku da li to treba reći ili ne i kako ćete to reći", savetuje Šined Smit, iz Alamede, u Kaliforniji, za Todai.

Ona apeluje na parove da preispitaju svoje reči ako samo govore da bi povredili svog partnera. Rekla je da je važno zapamtiti da će uvek biti nesuglasica u odnosima, ali to ne znači da ih ne možete rešiti bez podizanja glasa i razmišljanja o svojim rečima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.