Osladite se uz ukusan voćni desert

Izvor: Lepota i zdravlje, 08.Feb.2016, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osladite se uz ukusan voćni desert

Foto: Torte i kolači Sastojci: Za koru: - 350 g brašna - 200 g margarina - 100 g šećera u prahu - 5 žumanaca - 2 kašike kakaoa - 2 kašičice praška za pecivo Za beze: - 5 belanaca - 200 g šećera - 120 g griza - 1 puding od vanile - 300 g kisele pavlake Fil: - 200 ml slatke pavlake - 200 g bele čokolade Ostalo: - voće po izboru (kruške, jabuke, nektarine) Priprema: Kora: 1. U vanglici sjedniti brašno s praškom za pecivo, šećerom u prahu i kakaom. Potom dodati mast i umućena jaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << pa umesiti glatko testo. 2. Oklagijom istanjiti i preneti u kalup obložen pek-papirom. Beze: 1. U dubljoj posudi umutiti belanca sa šećerom, a zatim dodati griz, prašak za puding i kiselu pavlaku. Varjačom izmešati da se lepo sjedini. Fil: 1. U šerpu sipati slatku pavlaku, dodati izlomljenu belu cokoladu i zagrevati dok se čokolada skroz ne otopi. Tako pripremljen fil staviti u frižider da se ohladi. Finalni postiupak: 1. Na već razvučenu koru sipati beze smesu u pleh. 2. Voće iseći na kriške i ravnomerno rasporediti po kolaču. 3. Peći u rerni zagrejanoj na 170°C oko 50 minuta. Pečen kolač ostaviti da se dobro ohladi. 4. Ohlađen fil izvaditi iz frižidera, umutiti mikserom, pa premazati kolač. Seći na kocke i po želji dekorisati.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.