Osećate bol u zglobovima? Proverite da li možda imate GIHT koje prate OVI SIMPTOMI

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 22:28

Osećate bol u zglobovima? Proverite da li možda imate GIHT koje prate OVI SIMPTOMI

Ovako ćete ga prepoznati.

Giht je čest i složen oblik artritisa koji može pogoditi bilo koga. Odlikuje se iznenadnim, jakim napadima bola, otoka, crvenila i osetljivosti u jednom ili više zglobova, najčešće u nožnom palcu.

Napad gihta može da se desi iznenada, često može da vas probudi usred noći sa osećajem da vam prst gori. Zahvaćen zglob je vruć, otečen i nežan da čak i težina posteljine na njemu deluje nepodnošljivo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Simptomi gihta mogu doći i proći, ali postoje načini za upravljanje simptomima i sprečavanje napada.

Znaci i simptomi gihta se skoro uvek javljaju iznenada, jako često noću.

Simpotmi uključuju:

Ako osetite iznenadni, intenzivan bol u zglobu, vreme je da potražite lekarsku pompć. Giht koji se ne leči može dovesti do pogoršanja bolova i oštećenja zglobova. Odmah potražite medicinsku pomoć ako se javi i temperatura, a zglob je uveliko vruć i upaljen, što može biti znak infekcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.