Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Dec.2019, 13:24 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Oduševiće i najveće gurmane: "Preklapače" sa mesom, krompirom i lukom
Svi će uživati.
Pite na preklapanje, takozvane preklapače, mogu da se spremaju na različite načine, sa različitim nadevom. Evo jednog sjajnog recepta sa mesom i krompirom.
U većoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajte mast i dobro sve izmšajte. Postepeno dodajte vodu, mešajući, dok brašno formira loptu. Ostavite u frižideru oko pola sata.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U odvojenoj posudi pomešajte meso, luk, krompir, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << so i biber. Podelite testo na četiri jednaka dela. Na pobrašnjenoj površini svaki od tih delova razvucite, pa na njega stavite nadev po sredini. Stavite odozgo malo putera (ukupnu količinu podelite na četiri dela), pa ivice testa nakvasite vodom, preklopite i ivice pritisnite viljuškom.
Ponovite postupak sa preostalim sastojcima, pa pitice poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Po vrhu testa nožem napravite male proreze, pa pecite pogačice oko pola sata, dok ne dobije zlatno-braon boju.
Nastavak na SrbijaDanas.com...