Oduševiće i najveće gurmane: Preklapače sa mesom, krompirom i lukom

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Dec.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oduševiće i najveće gurmane: "Preklapače" sa mesom, krompirom i lukom

Svi će uživati.

Pite na preklapanje, takozvane preklapače, mogu da se spremaju na različite načine, sa različitim nadevom. Evo jednog sjajnog recepta sa mesom i krompirom.

U većoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajte mast i dobro sve izmšajte. Postepeno dodajte vodu, mešajući, dok brašno formira loptu. Ostavite u frižideru oko pola sata.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U odvojenoj posudi pomešajte meso, luk, krompir, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << so i biber. Podelite testo na četiri jednaka dela. Na pobrašnjenoj površini svaki od tih delova razvucite, pa na njega stavite nadev po sredini. Stavite odozgo malo putera (ukupnu količinu podelite na četiri dela), pa ivice testa nakvasite vodom, preklopite i ivice pritisnite viljuškom.

Ponovite postupak sa preostalim sastojcima, pa pitice poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Po vrhu testa nožem napravite male proreze, pa pecite pogačice oko pola sata, dok ne dobije zlatno-braon boju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.