Odložite starenje uz pomoć prirodnih maski

Izvor: S media, 21.Nov.2010, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložite starenje uz pomoć prirodnih maski

Da bi se usporilo starenje kože, treba redovno koristiti maske, losione i pilinge na bazi voća, povrća i lekovitih trava. Jesen je idealan period za primenu biljnih obloga koji se vrlo lako spravljaju

Maska od šargarepe

Jednu do dve narendane šargarepe pomešati sa belancetom, dodati kašičicu maslinovog ulja i malo skroba. Masku naneti na lice i vrat pa ostaviti da deluje 15 minuta (za masnu kožu) ili 30 minuta (za suvu kožu). Isprati prvo toplom, a zatim hladnom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vodom.

Maska od krompira

Sitno narendati i pomešati krompir i krastavac pa naneti na lice i vrat. Masku držati 20 minuta te je isprati vodom u koju je dodato malo limunovog soka. Nakon toga u kožu blago utrljati maslinovo ulje.

Piling maska protiv bora

Šaku očišćenih semenki bundeve fino usitniti u avanu, dodati kašiku pavlake i deset kapi ricinusovog ulja pa mešati dok se ne dobije ujednačena masa. Masku naneti na prethodno očišćeno lice i ostaviti je da odstoji pola sata. Efekat će biti bolji ukoliko se za to vreme miruje, najbolje u ležećem položaju. Masku ukloniti pomoću vate, a zatim umiti lice, prvo mlakom, a potom hladnom vodom.

Hranljiva maska za vraćanje tonusa mišića

Ispeći jednu jabuku, oljuštiti je, a zatim ispasirati meki deo i dodati kašiku pavlake. Mešati dok se ne dobije ujednačena masa. Masku naneti na prethodno očišćeno lice, ostaviti da deluje 20 minuta, a zatim je isprati mlakom vodom.

Maska od avokada

Kašiku zrelog avokada izgnječiti viljuškom pa dodati po kašiku jogurta i gline, i 3 kapi eteričnog ulja sandalovine. Mešati dok se ne dobije ujednačena masa pa je naneti na vlažno lice, a nakon 15minuta ukloniti vlažnom frotirskom rukavicom. Avokado sadrži ulje koje sjajno omekšava kožu i vraća joj vlagu.

Maska od dunje za ublažavanje bora

Pomešati jedno žumance sa 5 kašičica sveže isceđenog soka od dunje i 4 kašičice pšeničnih klica. Masku naneti na prethodno očišćeno lice i ostaviti da odstoji pola sata. Nakon toga lice temeljno isprati toplom vodom.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.