Odlične maske za kosu napravljene kod kuće

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 13:17

Odlične maske za kosu napravljene kod kuće

Kokosovo ulje sprečava gubitak proteina u kosi, bademovo ulje hrani kosu i umiruje skalp, a ulje jojobe ga stimuliše.

Betonitna glina pomaže u uklanjanju toksina iz kose.

1. Hidratantna maska za kosu

Sastojci:

60 ml običnog jogurta

60 ml maslinovog ulja

1 čajna kašičica meda

15 kapi eteričnog ulja lavande

Priprema i način primene:

Pomešajte jogurt, ulje i med, zatim dodajte ulje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lavande. Ponovo sve promešajte. Namočite kosu i obrišite peškirom da ostane vlažna. Stavite masku i držite je 20 minuta. Jogurt će dodati proteine vašoj kosi, maslinovo ulje je ojačava, zbog meda će biti sjajnija i mekša, a ulje lavande pomaže u borbi protiv peruti.

2. Maska za nefarbanu kosu

Sastojci:

90 ml jabukovog sirćeta

45 ml vode

15 ml ulja od badema (jedna supena kašika)

15 ml ulja od jojobe (jedna supena kašika)

15 ml kokosovog ulja (jedna supena kašika)

125 ml bentonitne gline

Priprema i način primene:

Pomešajte sve sastojke osim gline. Ako se bademovo ulje zgusnulo, mešajte dok se ne spoji sa ostalim sastojcima. Kad se sastojci spoje dodajte glinu, pomešajte sastojke i pričekajte dok se smesa ne slegne. Ispašće dosta gusta maska. masku stavite na kosu i držite između 20 i 30 minuta. Bentonitna glina pomaže u uklanjanju toksina iz kose, kokosovo ulje sprečava gubitak proteina u kosi, bademovo ulje hrani kosu i umiruje skalp, a ulje jojobe ga stimulira.

3. Maska za masnu kosu

Sastojci:

125 ml naseckanih jagoda

1 limun, isceđeni

15 ml soli (jedna kafena kašika)

Priprema i način primene:

Jagode stavite u mikser i miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Procedite je kroz gazu u posudu. Dodajte sok od limuna i sve zajedno umešajte. Stavite na suvu kosu, dobro umasirajte i ostavite masku da stoji 15 do 20 minuta. Pomoću soli ćete odstraniti perut, sok jagode će dati kosi dodatnu čvrstoću i sjaj, a limun će povratili pH kose. , piše Goodful.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.