Odaberite režim ishrane koji je idealan za vas

Izvor: S media, 29.Avg.2010, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odaberite režim ishrane koji je idealan za vas

Ukoliko ste tokom vrelih dana preterali sa slatkim osveženjima i sladoledima, pa primećujete pokoji kilogram viška, onda vam je brza i efikasna dijeta neophodna. Naš saradnik Branka Mirković, nutrcionista je odabrala nekoliko najnovijih hit dijeta koje su lagane, a veoma brzo “skidaju” kilograme.

Ako ne želite da držite dijetu jedite što više namirnica koje ubrzavaju metabolizam

- Svaka od ovih dijeta može da se drži od tri do nedelju dana, pod uslovom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da ste potpuno zdravi. Primenom bilo kog od ovih režima ishrane skinućete do pet kilograma viška, a ako želite više od toga moraćete da se obratite stručnjaku nutricionisti, jer je sve ostalo veoma rizično – upozorava naša saradnica.

Dijeta pećinskog čoveka

Ishrana se sastoji od dosta svežeg voća (najbolje je koštinjavo voće) i povrća koje je sirovo. Meso i riba se peku bez dodanih masnoća. Jede se pet obroka.

Doručak: šaka voća i polaw šake koštunjavog voća

Užina: šaka voća

Ručak grilovano meso ili riba debljina i veličina vašeg dlana i dve pune šake svežeg povrća kao salate

Večera šaka povrća, šaka voća i pola šake koštunjavog voća

Savet: Ako se odlučite za ovakav način ishrane možete ga primenjivati u izvornom obliku nedelju dana

Nedostatak: Nema mlečnih proizvoda. Ukoliko odlučite da se ovog režima pridržavate dve nedelje, dodajte dva dl jogurta dnevno u drugoj nedelji. Dijetu ne držite duže od 14 dana.

Dijeta sa bebinim kašicama

Apsolutni hit u holivudu ove godine je dijeta sa bebinim kašicama. Bebine kašice su dostupne uvek, možete ih nositi u torbi, dobro su zatvorene i bakteriološki ispravne. Na etiketi imate broj kalorija. Dnevni unos ne bi trebalo da bude viši od 1000 kalorija.

Savet: Možete praviti sopstvene kombinacije hrane sličnog tipa.

Nedostaci: Hrana za bebe nije nutritivno adekvatna za odrasle osobe.

Dijeta sa supom od povrća

Jedna je od najomiljenijih i najuspesnijih dijeta jer je jednostavna i daje brze rezultate. Prvi dan je najteži i veoma važan, jede se samo voće i povrće, da se pročitite od toksina. Tada se javlja glavobolja, bolovi, pojačeno mokrenje, što ukazuje da se organizam pročišćava, zato je možda bolje da svaku dijetu počnete preko vikenda.

Kalorije se ne broje, smanjen je unos masti i ugljenih hidrata i proteina.

Doručak: čaj i voće

Užina: sok od šargarepe ili pasirana šargarepa

Ručak: supa od povrća i voće

Užina: voćni sok bez šećera

Večera: supa od povrća, voće (osim grožđa i banana) može i kompot

Nedostatak: nema mlečnih proizvoda i proteina iz mesa

Savet : ovako možete da se hranite tri do četiri dana ako želite da pročistite organizam.

Neki korisni saveti

- Ne gladujte, ali pazite šta i koliko jedete, bez obzira koliko su dijete poznate i obećavaju odlične rezultate tako ne možete da se hranite duže od nedelju dana pod uslovom da ste zdravi.

- U organizam obavezno unosite kvalitetne ugljene hidrate, žitarice od punog zrna, nemasna mesa, ribu i kvalitetne masnoće, na primer maslinovo ulje ili od zrna grožđa.

- Sprečite vučiju glad tako što ćete imati najmanje četiri obroka dnevno.

Hrana od koje se mršavi

Zaista postoje namirnice od kojih se mršavi jer za njihovo varenje je potrebno više energije od drugih namrinica. Primetićete da je dosta namirnica sa liste uglavnom u nekim poznatim dijetama.

Povrće: cvekla, blitva, šargarepa, spanać, boranija, zelena salata, celer, kupus, bundeva, krastavac, tikvica, luk, paprika

Voće: ananas, jagode, mandarine, borovnica, grejp (odličan za snižavanje holesterola), jabuka, pomorandža, maline.

Ako dodate malo nemasnog jogurta, 100 gr. nemasnog mesa i 20 gr. integralnog hleba, ovako možete da se hranite skoro nedelju dana, svakako ne više i to pod uslovom da ste zdravi.

Izvor: BlicOnline

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.