Izvor: Lepota i zdravlje, 05.Mar.2021, 15:03

Običan vs tost hleb: Koja verzija je zdravija

Običan vs tost hleb: Koja verzija je zdravija

Iz redakcije magazina “Natural Health” Tostiranje (pečenje odnosno dehidratacija) hleba može biti povezano s nekoliko potencijalnih zdravstvenih benefita. Ali, da li su te prednosti toliko velike da čine suštinsku razliku između prepečenog i običnog hleba? I ima li potencijalnih opasnosti prilikom tostiranja hleba? Evo šta kažu nutricionisti. Običan vs tost hleb Hrskavo parče tosta je – naravno, kriška hleba, samo ugrejanog. Ipak, postoji tu još nešto. Na biohemijskom nivou, dešavaju se različite hemijske reakcije dok hleb gubi vlažnost i tamni. Poznat kao “Mailard reakcija”, ovaj hemijski proces odgovoran je za tamniju boju, drugačiji ukus i aromu, kao i teksturu samog hleba. Ali, koji je zdraviji – običan ili...

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.