ODLUČILI STE SE ZA BOB? 4 stvari koje morate znati pre šišanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLUČILI STE SE ZA BOB? 4 stvari koje morate znati pre šišanja

Veoma zahtevna frizura.

Izgled bob-a zavisi od kvaliteta i teksture vaše kose, a da bi on uvek izgledao besprekorno, potrebno je da znate ovih par činjenica pre nego što se ošišate.

Bob je frizura koja generalno odgovara svakom obliku lica, a ono što se razlikuje je definitivno način šišanja. Pravilnim rezom će se izraziti najistaknutije tačke na licu.

Ukoliko želite da akcenat bude na donjem delu lica izaberite dijagonalni način šišanja, a ako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << želite da akcenat bude na vašim jagodicama izaberite četvrtasti oblik.

Tekstura kose je zapravo najvažniji faktor, kada se odlučujete za tip boba koji ćete nositi i da li ćete ga uopšte nositi. Ako vam je dlaka tanka, odlučite se za kratki bob, jer ćete na taj način vizuelno dobiti na volumenu.

Oštra i punija dlaka poguoduje lob-u, koji zahteva manje vremena za stilizovanje frizure. Ako vam je kosa prirodno kovrdžava, najviše će vam odgovarati bob koji je na temenu kraći, a napred duži, jer je pogodan za stilizovanje uvijanjem kose u lokne.

Ako želite da ponesete ovu frizuru, potrebno je da imate na umu da je morate redovno održavati, negovati, stilizovati, ali i šišati, kako bi bob zadržao svoj pravi oblik. Moraćete posećivati frizera na svakih 5 do 6 nedelja.

Bob je zaista zahtevna frizura i svaki put nakon pranja izgubićete sat vremena kako biste stilizovali svoju frizuru..

Bilo da želite lokne ili ravnu kosu, neophodno je da koristite uređaje za stilizaciju, kao i preparate, koji će zaštititi vašu kosu od preteranog izlaganja visokim temperaturama, kao i onima poput silikona, ili laka za kosu, koji će vašoj frizuri obezbediti strukturu i postojanost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.