Nova izložba Dane MAAR u Parobrodu

Izvor: Lepota i zdravlje, 19.Maj.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova izložba Dane MAAR u Parobrodu

Vizuelna umetnica, kolažista Dana MAAR odrzaće samostalnu izložbu pod nazivom “365 days of creativity, work, and life of women”, u Ustanovi Kulture Parobrod, u Beogradu u periodu od 21. maja do 1. juna 2015. godine. Aktuelnim i angažovanim vizuelnim vokabularom, kroz seriju novih kolaža kombinuje elemente u kojima se mega­brend spaja sa modom, lepota sa pop kulturom, emocija sa memorijom kao refleksija današnjeg vremena i daje ženi moć u kontekstu savremene vizuelne kulture. Kroz njen >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << opus prikazana je aktuelnost i dinamika evolucije i emancipacije žene. Time umetnica pokazuje u kojoj meri društvena odgovornost stvara dileme etičke i moralne prakse u odnosu na samu poziciju žene. Kao cilj vizuelne angažovanosti Dane MAAR otvara se pitanje uticaja žene na društvo koji se prenosi na šire ponašanje, politiku i ekonomiju. Dvadeset kolaža, izvedenih na različitim materijalima ­ drvetu, papiru i platnu, i u različitim formatima čine nesvakidašnju postavku ove izložbe i kroz koje autorka kombinuje elemente vizuelne komunikacije, reference iz istorije umetnosti, filma, života, posebno odabranih i kolekcioniranih novina, vintage, street art i ženskih časopisa. Foto: Nemanja Maraš Dana MAAR, rođena je u Beogradu 1986. godine. U Parizu živi od 1992. Nakon celokupnog školovanja u Parizu, diplomira grafički dizajn na Akademiji primenjenih umetnosti u Parizu, dok Master studije stiče u Londonu, na University of the Arts of London ­ Chelsea College of Art & Design, smer Graphic Design Communication. Član je ULUPUDS­-a od 2010. godine. Svoj već prepoznatljiv stil manifestuje kroz kolaže koje stvara, aktivno izlaže i učestvuje u kulturnom miljeu kako Beograda tako i Pariza, samostalno kao i na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i salonima.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Izložba Dane Maar u UK "Parobrod"

Izvor: Blic, 19.Maj.2015

Vizuelna umetnica, kolažista Dana Maar (Danica marinković) odrzaće samostalnu izložbu pod nazivom “365 days of creativity, work, and life of women”, u Ustanovi Kulture "Parobrod" od 21. maja do 1. juna...Aktuelnim i angažovanim vizuelnim vokabularom , kroz seriju novih kolaža umetnica kombinuje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.