Ne pokazuj koliko ti je stalo!

Izvor: S media, 11.Feb.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne pokazuj koliko ti je stalo!"

Verovali ili ne, posle onolikih saveta muškarcima da slobodno pokazuju osećanja jer je to "zdravo za vezu" i "dobro za međuljudske odnose", sad je ispalo da devojke privlače frajeri u čija osećanja nisu sigurne.

"Izgleda da su oni stari saveti 'na početku veze ne pokazuj koliko ti je stalo' tačni, jer ako druga osoba nije sigurna u vaša osećanja više vremena će provoditi razmišljajući o vama i pokušavajući da dokuči šta li vi u stvari mislite", piše u studiji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << objavljenoj u Žurnalu psihologije.

Psiholozi sa Univerziteta Virdžinije i sa Harvarda sproveli su istraživanje u kojem je učestvovalo 47 studentkinja, ali da bi rezultati bili tačniji one nisu znale šta tačan cilj studije. Ispitanicama je rečeno da naučnici žele da utvrde da li bi Facebook mogao da funkcioniše kao sajt za onlajn upoznavanje.

Devojkama je rečeno da su njihovim profilima pristupali mladići sa fakulteta, a zatim su im prikazani profili četvorice muškaraca.

Nekim devojkama je rečeno da su to mladići kojima su se one jako dopale, drugoj grupi ispitanica rečeno je da su to profili mladića koji su ih ocenili kao "prosečne", dok treća grupa ispitanica nije znala da su ti muškarci zainteresovani za njih ili ne.

Od devojaka se onda očekivalo da kažu da li im se ti muškarci dopadaju. I šta su pokazali rezultati? Žene koje su verovale da se one dopadaju muškarcima čiji su im profili prikazani ocenile su te mladiće kao privlačne, za razliku od devojaka kojima je rečeno da su ih ti muškarci ocenili kao "prosečne" i to je očekivano.

Ali kao "veoma privlačne" te muškarce označile su devojke iz treće grupe koje nisu znale da li je simpatija obostrana. Naravoučenije: ne zalećite se i ne pokazujte osećanja potencijalnom partneru pre vremena. Kada se tek upoznajete sa nekim to izgleda ima bolji efekat nego ako odmah pokažete da vam se ta osoba jako dopada.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.