Izvor: Lepota i zdravlje, 27.Nov.2015, 17:42 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Narodna medicina: Šta sve leči kruška? + recepti
Sočne i slatke kruške, obiluju vitaminima i mineralima, zbog čega su idealno voće tokom hladnih dana jer jačaju celokupan organizam. One pomažu kod suzbijanja prehlade jer sadrže velike količine vitamina C koji stimuliše bela krvna zrnca da se bore protiv infekcije, direktno uništava mnoge viruse i bakterije, a takođe i regeneriše vitamin E – snažan antioksidans. Foto: Guliver/Thinkstock Plod kruške obiluje vlaknima, a poznato je da ishrana koja obiluje vlaknima pomaže pri sprečavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << nadutosti, održavanju zdravog nivoa holesterola, a namirnice pune vlakana su jako dobre u prevenciji raka dojke, srčanih bolesti i dijabetesa tipa dva. Kruške su idealno voće za trudnice ili mame koje doje jer sadrže folnu kiselinu, a pogodne su i za pravljenje kašica za bebe. Ova voćka, takođe, sadrži i mineral bor, koji je ljudskom telu potreban radi bolje apsorpcije kalcijuma, što je čini jakim saveznikom u borbi protiv artritisa, reume i osteoporoze. Žene u menopauzi koje unose dovoljno bora imaju manje izražene klimakterične tegobe. Kora kruške sadrži kvercetin, antioksidans koji zajedno sa vitaminom C i bakrom pomaže u sprečavanju raka i multiple skleroze, te i oštećenja arterije koje uzrokuje srčane tegobe. Šta još leče kruške, te i kako da napravite lekovite recepte od ovog voća pogledajte na sledećim stranama…
Nastavak na Lepota i zdravlje...