Muškarci koji manje zarađuju od partnerki neverni

Izvor: S media, 18.Avg.2010, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci koji manje zarađuju od partnerki neverni

Muškarci koji manje zarađuju od svojih partnerki skloniji su prevari, pokazali su rezultati američkog istraživanja

"Varanje partnerke može za muškarce da bude način da povrate muževnost koja je ugrožena takvom finansijskom situacijom", objasnila je Kristin Manč, sociolog sa Univerziteta Kornel, u studiji predstavljenoj na godišnjem skupu Američkog udruženja sociologa.

Istraživanje je pokazalo i da je neverstvo posebno izraženo kod muškaraca španskog porekla >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji manje zarađuju od svojih partnerki, prenele su svetske agencije.

Ustanovljeno je i da su žene koje se brinu o potrebama porodice sklonije preljubi, dok je to manje izraženo kod žena koje finansijski zavise od partnera.

"Ženstvenost se kod žene ne definiše njenim statusom vezanim za finansijsku podršku porodici, ni ljubavnim avanturama, a finansijsku zavisnost žene ne doživljavaju kao pretnju", istakla je Mančova.

Globalno gledano, kakve god da su prilike, žene partnere varaju dvostruko ređe nego muškarci partnerke.

Istraživanje je pokazalo da je u periodu od šest godina 6,7 odsto muškaraca prevarilo svoju partnerku, dok taj procenat kod žena iznosi 3,3 odsto.

Izvor: Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.