Mafini sa bundevom i čokoladom: Mekani, mirisni, ukusni

Izvor: Lepota i zdravlje, 19.Sep.2024, 13:04

Mafini sa bundevom i čokoladom: Mekani, mirisni, ukusni

Ako ih već niste probali, krajnje je vreme da probate pravu jesenju poslasticu. U pitanju su ukusni i mirsni mafini sa bundevom i čokoladom. Svako može da napravi najlepše i najukusnije jesenje mafine od bundeve. I to ne treba da propustite. Kad ih jednom probate, stalno ćete ih praviti. Kako se prave mafini sa bundevom i čokoladom @scheckeats you’re going to sh*t yourself when you taste how good they are #pumpkin #pumpkinspice #pumpkinmuffins #pumpkinbread #chocolatechip ♬ Steven Universe >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << – L.Dre Za pripremu ovih mafina trebaće vam pire od bundeve (u nastavku recepta navedeno je kako se pravi), a ne rendana bundeva. Čokoladne mafine sa bundevom možete napraviti i dodavanjem kakaoa u prahu, a mi smo se odlučili za čokoladne komadiće za kuvanje ili čokoladni čips. Recept za mafine sa bundevom i čokoladom Sastojci: ¾ šolje belog šećera ¼ šolje biljnog ulja 2 velika jajeta ¾ šolje ispasirane bundeve ¼ šolje vode 1 ½ šolje višenamenskog brašna ¾ kašičice praška za pecivo ½ kašičice sode bikarbone ½ kašičice mlevenog cimeta ¼ kašičice mlevenog muskatnog oraščića ¼ kašičice mlevenih karanfilića ¼ kašičice soli ½ šolje poluslatkih čokoladnih komadića za kuvanje Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Podmažite i pobrašnite kalup za mafine ili koristite papirne korpice. U srednjoj činiji umutite šećer, ulje i jaja. Umešajte pire bundevu i vodu dok se dobro ne sjedine. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muskatni oraščić, karanfilić i so. Dodajte mešavinu bundeve u mešavinu brašna i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, ali ne treba da bude homogena smesa – ne treba mešati previše! Lagano umešajte komadiće čokolade. Napunite kalupe za mafine do 2/3 pune smesom. Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 20 do 25 minuta. Pire od bundeve možete napraviti tako što ćete bundevu oprati, iseći na kriške i poređati ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C dok ne omekšaju. Ostaviti da se ohlade, pa ih ispasirati viljuškom. Preostalu bundevu (koju niste iskoristili za mafine) možete dodati u čorbu, varivo ili pitu. bhofack2/gettyimages.co.ukThe post Mafini sa bundevom i čokoladom: Mekani, mirisni, ukusni appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.